Czasem liczy się każdy gram - tak jak w przypadku lady chłodniczej. Jeśli fabrycznie zapakowana porcja sera lub wędliny waży więcej niż podano na etykiecie, klient jest zadowolony. Ale nie producent, gdyż dla niego oznacza to mniejszy dochód. Zgodnie z przepisami, paczka np. 100-gramowa nie musi mieć dokładnie takiej masy netto, ale średnia masa w obrębie każdej partii nie może być mniejsza niż określone minimum.
VC999, szwajcarski producent urządzeń do przetwórstwa i pakowania żywności, gwarantuje spełnienie tych wymogów.
– Nasze systemy zapewniają średnią masę ok. 100,05 g, a przy tym pracują z bardzo dużą przepustowością – mówi Manfred Achenbach, dyrektor handlowy VC999.
W najnowszej krajalnicy SL600 w znacznym stopniu została wyeliminowana duża szafa sterownicza. Maszyny produkowane w szwajcarskim mieście Herisau wyróżniają się nowatorską koncepcją polegającą na tym, że każdy napęd zawiera wbudowany własny elektroniczny układ sterowania. Pozwala to nie tylko na zmniejszenie rozmiarów szafy sterowniczej, lecz także na uproszczenie instalacji systemów i późniejszej ich rozbudowy, co z kolei przekłada się na zmniejszenie kosztów.
Kontakt dla czytelników:
mgr inż. Paweł Krzesak
Tel.: +48 71 364 7327
E-Mail: pawel.krzesak@boschrexroth.pl
www.boschrexroth.pl
REKLAMA |
REKLAMA |
REKLAMA |