Moje łącze - prędkości i ceny - Komputery, sprzęt komputerowy
Mouser Electronics Poland   Przedstawicielstwo Handlowe Paweł Rutkowski   PCBWay  

Energetyka, Automatyka przemysłowa, Elektrotechnika

Dodaj firmę Ogłoszenia Poleć znajomemu Dodaj artykuł Newsletter RSS
strona główna GRUPY Komputery, sprzęt komputerowy Moje łącze - prędkości i ceny
REKLAMA
REKLAMA

Moje łącze - prędkości i ceny

Awatar użytkownika
Artur Kulikowski
Witam, temat pasujący do wszystkich ponieważ bez internetu nie trafilibyście na to forum.
Chcę tu zebrać dane o łączach ile płacicie za jakie łącze ewentualnie podajcie miasto i ISP.

zacznę od siebie

Białystok http://www.euro-net.pl/

12 / 3 Mbit/s +zewn. IP za 85zł w tym sieć osiedlowa 100Mbit, DC sieciowe, osiedla łączone światłowodami i zwiększenia transferów w nocy

676337133.png

cytuj pomógł zgłoś nadużycie
Awatar użytkownika
Michał Choromański
Sieć ELPOS - droga 150zł/miesiąc
Łącze kiepskiej jakości - często nie ma internetu

Ogólnie nie polecam
Awatar użytkownika
Artur Kulikowski
masz 20mbit na DL?? i tylko 0 ,36na UL?? przetestuj inny serwer niż Białystok www.speedtest.net sprawdza łącze badając transfer do Koby z Euro-netu mamy do nich ponad 70Mbit w 2 strony, pytam bo dziwi mnie wielka różnica między DL i UL. pzdr
Brak awataru
Maria Kacprowska
Ja mam Download 5,97Mb/s i Uplink 0,76 Mb/s więc nie jest źle. Płacę 60 zł w sieci osiedlowej
Awatar użytkownika
Karol Lewandowski

Play Online - paradoksalnie internet mało mobilny, bo do użytku tylko w większych miastach.

transfer zależny od jakości sygnału i pory dnia.

również nei polecam :) chociaż nie mam porównania do innych mobilnych operatorów...
Brak awataru
Grzegorz Kraszewski
Ja mam łącze w SAV TKB (http://sav.tkb.pl) o teoretycznych parametrach 5 Mbit/512kbit. Obrazeczka ze speedtest.net nie będzie, bo autorów tej strony przerosło zrobienie testu bez Flasha, cóż, ich problem. W praktyce bez problemu osiągam prędkości bliskie teoretycznym. Przyjemność kosztuje 61 zł (z VAT) miesięcznie, a cechą tej sieci, którą uważam za godną podkreślenia jest wysoka niezawodność. W ciągu 5 lat miałem dwie awarie, z których żadna nie trwała dłużej niż 5 godzin. do tego zewnętrzny adres IP w cenie. Co do huba DC to nie wiem czy jest, ale jak wiadomo, takie huby służą głównie policji do namierzania tak zwanych piratów ;-). Osobiście nigdy nie korzystałem.
Awatar użytkownika
Artur Kulikowski

zaktualizuję swój wynik :

pakietem wyjściowym jest :

32Mbit/6Mbit - 85 zł/miesiąc

a za regularne opłaty są bonusy w odpowiednich godzinach stąd ten wynik o tej porze

08:05 - 00:05 - +20%
00:05 - 02:05 - x2
02:05 - 04:05 - x3
04:05 - 06:05 - x4
06:05 - 08:05 - x2

między 4:05 a 6:05 byłoby 40/24 Mbit/s (5/3 MB/s)) ;D

Brak awataru
Bartosz Nakielski

Też właśnie szukam jakiegoś dobrego łącza, pod transmisję online. Chodzi o możliwość udostępnienia sygnału z kamery przez internet. Nie wiem jeszcze czy będzie to youtube czy jakieś inne formy. Może ktoś już przerabiał? Jeżeli chodzi o kamera, to mam już na oku kilka modeli IP głównie.

Pytam, bo przeglądam specyfikację poszczególnych zestawów na http://nvr.pl/monitoring-domu

I pojawiają się dylematy.

Ostatnio edytowane 21.09.2016 przez Bartosz Nakielski. Powód: zmiana
odpowiedz
REKLAMA
Nasze serwisy:
elektrykapradnietyka.com
przegladelektryczny.pl
rynekelektroniki.pl
automatykairobotyka.pl
budowainfo.pl