Niedziałający pendrive. - Komputery, sprzęt komputerowy
Mouser Electronics Poland   Przedstawicielstwo Handlowe Paweł Rutkowski   PCBWay  

Energetyka, Automatyka przemysłowa, Elektrotechnika

Dodaj firmę Ogłoszenia Poleć znajomemu Dodaj artykuł Newsletter RSS
REKLAMA
REKLAMA

Niedziałający pendrive.

Brak awataru
Marek Przewodowski

Witam.

Mam problem z penem. Wgrałem sobie na niego jakąś rzecz z jednego kompa, odmontowałem i włożyłem do drugiego PC. A ten mimo iż PEN był wcześniej do niego włożony wypisuje, że trwa wykrywanie sprzętu. Wykrył go, zainstalował i git. Wchodzę w mój komputer chcę otworzyć go a Windows mi wywala, że należy sformatować pendrive. Wyjąłem go włożyłem ponownie do pierwszego PC i tam to samo (wykrywa i instaluje i nie może otworzyć tylko chce formatować). No dobra dałem mu formatowanie ale nie idzie. Ani pełnie ani szybkie. Zawsze przed końcem wywala, że system nie mógł dokończyć operacji.

W okienku formatowania w polu pokazującym wielkość formatowanego urządzenia pokazuje 8MB zamiast niecałe 1GB.

Myślałem, że może pod linuxem uda mi się go sformatować ale pingwin (Ubuntu) nawet go nie wykrywa.

Jakieś rady ? czy do kosza z nim ?:P

cytuj pomógł zgłoś nadużycie
Awatar użytkownika
Artur Kulikowski

Miałem, podkreślę miałem kiedyś pena 8 GB OCZ włożyłem go do laptopa 'znanej' firmy maxdata i już nie miałem pendrivea. objawy podobne tylko, że w ogóle go nie wykrywał, nieznane urządzenie i tyle. 

Wiem, że zdarza się spalić pendrive'a albo nawet płytę główną przez wyciąganie urządzeń bez " bezpiecznego wysunięcia". Z opisu choć tego nie piszesz wnioskuję że taka sytuacja miała miejsce - wyciąganie "na żywca".

W moim przypadku miałem pecha, bo wyciągałem go bezpiecznie a przy wkładaniu coś musiało zadziałać nie tak jak powinno.

Obawiam się porównując objawy, że będziesz szczęśliwym posiadaczem nowego pendrive'a. ;)

p.s. zaskakuje mnie tylko że wykrywa go jako 8mb. ( czy ma on coś w rodzaju cache przed właściwym modułem pamięci??)

cytuj pomógł zgłoś nadużycie
odpowiedz
REKLAMA
Nasze serwisy:
elektrykapradnietyka.com
przegladelektryczny.pl
rynekelektroniki.pl
automatykairobotyka.pl
budowainfo.pl