Jaki sens wielogodzinnego ładowania 'formowania' akumulatorów? - maszynka do ścinania włosów - Serwis elektroniki użytkowej
Mouser Electronics Poland   Przedstawicielstwo Handlowe Paweł Rutkowski   PCBWay  

Energetyka, Automatyka przemysłowa, Elektrotechnika

Dodaj firmę Ogłoszenia Poleć znajomemu Dodaj artykuł Newsletter RSS
strona główna GRUPY Serwis elektroniki użytkowej Jaki sens wielogodzinnego ładowania 'formowania' akumulatorów? - maszynka do ścinania włosów
REKLAMA
REKLAMA

Jaki sens wielogodzinnego ładowania 'formowania' akumulatorów? - maszynka do ścinania włosów

Awatar użytkownika
Artur Kulikowski

Witajcie,

Kupiłem maszynkę do ścinania włosów, rzucam okiem na instrukcję i pojawia się informacja na temat ładowania.

Pierwsze ładowanie - 16godzin. Pełna pojemność po 3 pełnych ładowaniach j.w. i powtarzać takie maksymalne ładowanie co 3 miesiące oraz nie przekraczać 24godzin z podłączonym adapterem.

Jaki ma sens takie wielogodzinne ładowanie. Specjalnie podłączyłem ładowarkę do miernika zużycia mocy. a następnie po 2 godzinach rozłączyłem na chwilę aby ten miernik zresetować.

Startujemy od 0:00 - czas ładowania. Prąd ładowania 0mA, zużycie 0W po kolejnej godzinie. Bawiąc się maszynką włączam ją - co skutkuje zasilaniem sieciowym (maszynka jest akumulatorowo-sieciowa) licznik czasu poboru prądy wynosi po 5 godzinach 4s ( czas włączania) pobierany prąd nie przekroczył 25mA.

Skoro bateria nie jest ładowana, ani nie jest podtrzymywane jej naładowanie to jaki ma sens praktyczny wskazówka o ładowaniu przez 16 godzin z których 12 będzie po prostu maszynka wpięta do ładowarki i nic się z nią dziać nie będzie.

cytuj pomógł zgłoś nadużycie
odpowiedz
REKLAMA
Nasze serwisy:
elektrykapradnietyka.com
przegladelektryczny.pl
rynekelektroniki.pl
automatykairobotyka.pl
budowainfo.pl