Witam:D dawno mnie tu nie było:( Mam do WAS szanowni fachowcy prośbę o pomoc. Mianowicie w celu uproszczenia sobie pracy związanej z częstym pomiarem oraz "rysowaniem" sieci postanowiłem z kolegą z pracy załatwić lepsze komputery niż te które były w naszym biurze. Koszt z przesyłka niecałe 300 złotych. Komputery sprowadzane (prawdopodobnie bank, biuro korporacja) z zagranicy. Konfiguracja: support.dell.com/support/edocs/systems/opgx240/en/ug/specs.htm. Chyba mało istotne. Jeden z nich sprawny drugi natomiast nie do opanowania. Chodzi o to iż po instalacji windows'a xp z sp 3 w czasie gdy zaczyna lądowanie system pojawia się "kochane" niebieskie okno na ok 1 sekundę i reset komputera i tak w nieskończoność. Dodam dysk 40GB Seagate Barracuda 7200 - na innym komputerze sprawny, zero bad sektorów itp. mam nadzieje ze ktoś pomoże. Moim zdaniem jest to wina płyty głównej, ale mogę się mylić. Z góry dziękuje
Grupa:
Grupa poruszająca zagadnienia dotyczące sprzętu komputerowego klasy PC. Problemy ze sprzętem, pomoc w wyborze części i inne.
REKLAMA |
REKLAMA |