Logitech MX5000 - Serwis elektroniki użytkowej
Mouser Electronics Poland   Przedstawicielstwo Handlowe Paweł Rutkowski   PCBWay  

Energetyka, Automatyka przemysłowa, Elektrotechnika

Dodaj firmę Ogłoszenia Poleć znajomemu Dodaj artykuł Newsletter RSS
REKLAMA
REKLAMA

Logitech MX5000

Awatar użytkownika
Artur Kulikowski

logitech mx 5000, mx 1000Zgodnie z opisem grupy, chcę polecić wszystkim zestaw myszy i klawiatury bezprzewodowej bluetooth Logitech MX5000, w sklepie niestety już tego nie znajdziecie.

Kupiłem ten zestaw około 7 lat temu, w okolicy pierwszych lat na studiach.

Zestaw śmiga po 7 latach dokładnie tak, jak na samym początku, wbudowana oryginalna bateria w myszy Logitech Mx 1000 'trzyma' do 3 dni a używam jaj na prawę dużo, subiektywnie oceniając jestem w stanie stwierdzić że trzyma równie dobrze jak na początku, czułość 1000dpi również robiła jak i robi dalej wrażenie.

Jedyne co w zestawie wymieniłem kilkukrotnie to ślizgacze myszy i baterie kawiatury ;)

Klawiatury używam znacznie rzadziej niż myszki, którą eksploatuje dość intensywnie  (na pewno kilka km dziennie - kilkanaście godzin przed komputererm) .

Kończąc te słodzenie muszę powiedzieć, jak mnie miło potraktowała firma Logitech.

Po zakupie zgubiłem bluetooth receiver, dzięki któremu nie są wymagane sterowniki do myszy ani klawiatury, i nawet w biosie mogę poruszać się za pomocą zestawu bluetooth. Chciałem dokupić element - bezskutecznie, napisałem również do Logitecha o zaistniałej sytuacji, i że chcę to dokupić. W odpowiedzi dostałem, że kupiłem wysoki model osprzętu i że dostanę zagubiony element gratis. Faktycznie po 2 tygodniach otrzymałem pluga usb (chyba z irlandii).

Zdecydowanie polecam Logitech, który wysoką cenę produktów wynagradza wysoką jakością.

Jeśli masz podobne wrażenia co do tego modelu, lub przeciwne, daj mi znać w tym wątku. Inne modele proszę chwalić/odradzać w osobnych wątkach.

PZDR

Ostatnio edytowane 24.06.2011 przez Artur Kulikowski. Powód: uzupełnienie treści
cytuj pomógł zgłoś nadużycie
Awatar użytkownika
Grzegorz R. Kulesza

Już na pierwszy rzut oka widzę dyskryminację manualną. Leworęczni z tą myszką będą się mieli jak matka z przysłowiowym łobuzem. Nie mam zbyt wiele rzeczy Logitech'a. Głośniki co mają coś z zasilaczem wewnętrznym i szumią, starą niewyprofilowaną przewodową mysz, z której zeszła już farba, ale nie narzekam. Co do bezprzewodowych, to klawiaturę mam A4 sprzed paru lat. Znamię czasu jednak wymusiło na mnie kupienieprzejściówki z ps2/usb. Ale jak widać bez problemu piszę odpowiedź na tego posta z tejże ;)

cytuj zgłoś nadużycie
Awatar użytkownika
Plewek01

Ja z używam bezprzewodowego zestawu esperanzy i jestem w szoku jak długo potrafi wytrzymać myszka na zwykłych bateriach. Może nie używam jej nagminnie ale już ze 3 miesiące siedzą w niej jedne baterie.

Awatar użytkownika
Artur Kulikowski

W ten sposób można by chyba polecić każdy zestaw zasilany bateriami a tym bardziej alkalicznymi ponieważ ilość energii przy okazjonalnym używaniu urządzeń wskazujących jest znikoma. W swoim zestawie chwaliłem jakość akumulatora, że pomimo wielu cykli ładowania i rozładowania (często nie do zera), wciąż zachowuje wysoką sprawność.

odpowiedz
REKLAMA
Nasze serwisy:
elektrykapradnietyka.com
przegladelektryczny.pl
rynekelektroniki.pl
automatykairobotyka.pl
budowainfo.pl