Witam koledzy, zaczynam swoją przygodę z płytkami. (Do wykończenia cały dom) Kupiłem pile do cięcia płytek na mokro firmy macallister ta 1200w i teraz potrzebuje kupić dobrą tarcze diamentowa do niej. Przerzuciłem wszystkie tematy i widzę że każda tarcza ma swoich zwolenników jedni proponują Norton'a inni Rubi a jeszcze inni Żbika lub Adiam. Biorę tez pod uwagę KLingspor https://remont.biz.pl/narzedzia/tarcze-do-ciecia/ Tarcza ma średnicę 250. Będzie nią cięte na prosto i pod kątem 45. Już wiem że najlepiej dorobić sobie podkładki z większym kołnierzem aby ograniczyć bicie piły prz cięciu 45. Mam więc do was pytanie. Co polecacie, jaki konkretny model? Budżet do 350zl.
2. Potrzebuje także zakupić otwornice diamentowe i w oko wpadł mi model Rubi Easy Gres plus na wiertarkę do wiercenia na mokro. Posiadam szlifierkę kątowa z regulacja obrotów więc taki typ otwornic też wchodzi w grę. Budżet 700zl.
Czy można za powyższy budżet coś kupić sensownego? Podzielicie się doświadczeniami i opinia. Nie jestem zwolennikiem przepłacania za samą markę jeśli coś można kupić równie dobrego za mniejszą kasę.