Dofinansowanie do montażu instalacji PV - mój prąd - Energetyka słoneczna
Mouser Electronics Poland   Przedstawicielstwo Handlowe Paweł Rutkowski   PCBWay  

Energetyka, Automatyka przemysłowa, Elektrotechnika

Dodaj firmę Ogłoszenia Poleć znajomemu Dodaj artykuł Newsletter RSS
strona główna GRUPY Energetyka słoneczna Dofinansowanie do montażu instalacji PV - mój prąd
REKLAMA
REKLAMA

Dofinansowanie do montażu instalacji PV - mój prąd

Brak awataru
Star Ter

Pytanie o program mój prąd. Czy komuś udało się uzyskać takie dofinansowanie? Czy dokumentacji którą trzeba wypełnić jest dużo? Jak to wygląda z waszej perspektywy?

cytuj pomógł zgłoś nadużycie
Awatar użytkownika
Eryk SP

Wniosek o dofinansowanie można składać, tak długo jak dlugo dostępne są środki. A z tego co wiem, to środki jak na razie są dostępne.

Maksymlana kwota dofinansowania to połowa kosztów inwestycji, ale nie więcej niż 5 tys zł.

Ostatnio na portalu WysokieNapięcie pojawiła się ciekawa analiza. Bez żadnego wsparcia koszt przykładowej instalacji to wydatek około 28 tys zł. Ale ze wsparciem programu MójPrąd oraz z ulgą termomodernizacyjną koszt tej samej instalacji może spaść do około 19 tys zł.

Warto wysłać zapytanie z prośbą o wycenę np do Vex Energy - oni projektują, sprzedają i doradzają. Większość kwesti można załatwić zdalnie, przez maila. Tutaj masz namiar: https://programmojprad.com/formularz-ofertowy/

Ostatnio edytowane 23.04.2020 przez Eryk SP. Powód: tcc
Brak awataru
mariuszger german

Dofinansowanie pomogła mi uzyskać firma sungrant i praktycznie bez mojego udziału! Polecam

Brak awataru
Maciej gdyn

Przebiegło bezproblemowo i uzyskałem 50% dofinansowania, około 20 tysięcy złotych gdyż miałem dużą inwestycję

Brak awataru
Kacper Komin

Potwierdzam, też z tego skorzystałem

odpowiedz
REKLAMA
Nasze serwisy:
elektrykapradnietyka.com
przegladelektryczny.pl
rynekelektroniki.pl
automatykairobotyka.pl